Ajo, ishte shërbëtorja e vajzës së faraonit. Një ditë, kur ishte duke marrë krehrin për të krehur flokët e vajzës së faraonit, tha “Bismilah”. Vajza e dëgjoi dhe menjëherë shkoi dhe lajmëroi të atin.

Faraoni e thirri Mashitan dhe i kërkoi llogari. Ajo, me entuziazmin e besimit në zemër, iu përgjigj faraonit me trimëri:

“Edhe ti je i vdekshëm si ne! Si mund të jesh zot?”

Faraoni u zemërua shumë nga kjo:

“Domethënë edhe ti i besove Musait? Pra, edhe ti ndoqe atë?”

Më pas, faraoni filloi ta torturonte Mashitan. Mirëpo, pavarësisht vuajtjeve që po hiqte, ajo nuk e lëshonte besimin e saj! Atëherë, ata i sollën para vajzën e vet pesë vjeçe dhe e kërcënuan;

“Nëse nuk e pranonte se faraoni ishte zot, do t’ia prisnin fytin vajzës!”

Mirëpo, Mashita përsëri nuk u kthye nga besimi i saj. Më në fund, ata e vranë vajzën para syve të saj dhe me gjakun e vajzës ia lyen fytyrën. Megjithatë, ajo vazhdoi të thotë me forcë dhe pasion të madh:

“Allahu është një! Allahu është një! Musai është i Dërguari i Tij”

Faraoni dhe njerëzit e tij u nevrikosën shumë nga e gjithë kjo. Këtë radhë i sollën djalin tremuajsh dhe ia zgjatën ta merrte, ndërkohë që fëmija qante nga uria. Fëmija filloi të kërkojë gjirin e nënës për të pirë qumësht, por ata e tërhoqën menjëherë dhe i thanë:

“Nëse vazhdon të mos heqësh dorë, do ta hedhim djalin në furrë!”

Mashita, e duroi edhe këtë dhimbje dhe nuk u kthye nga besimi i saj. Më në fund edhe fëmijën tremuajsh ia hodhën në furrë. Sipas një transmetimi, thuhet se foshnjës tremuajshe i erdhi goja në mes të flakëve dhe tha:

“Nënë e dashur! Duro, mos u kthe nga besimi! Po shoh se mes teje dhe xhenetit ka mbetur vetëm një hap!”

Shumica e tyre që dëgjuan këto fjalë, i besuan Musait (a.s.).

Më në fund, zonja Mashita u martirizua dhe shkoi në xhenet pranë vogëlushëve të saj!

Në një hadith fisnik, lidhur me zonjën Mashita, thuhet:

Sipas një transmetimi të Ubej bin Ka’bit (r.a.), Resulullahu (a.s.), në natën e Miraxhit[1], ndjeu një aromë shumë të këndshme dhe pyeti Xhebrailin (a.s.).

“O Xhibril! Ç’është kjo aromë e këndshme?”

Xhebraili (a.s.), i përgjigjet:

“Kjo është aroma e varreve të zonjës Mashita, dy fëmijëve dhe burrit të saj.” (Ibn Maxhe, Fiten, 23.)

 

[1] – Mrekullia e ngritjes së Profetit tonë (a.s.), në qiell.

Share.

Leave A Reply