Author miresiaislame

Profeti
Atributet e profetëve

Tek të gjithë profetët ka disa cilësi të përbashkëta. Këto janë besa dhe besnikëria, zgjuarsia profetike, pafajshmëria dhe aftësia kumtuese.152…

Lindja
Te nëna e qumështit

Nuri i Gjithësisë i pati hapur sytë në këtë botë si jetim. Për këtë, Zoti në Kur’an thotë kështu:  “A…

Islami
Bajrami dhe Kurbani

Osman Nuri Topbash Kjo botë është vend i  kurbetit të shpirtit midis së pafilltës dhe të pafundmes. Ndërsa bajramet janë…

Lindja
Emrat e Profetit

I Dërguari i Allahut (s.a.s.) ka shumë emra të bekuar. Më kryesorët prej tyre, sipas pohimit kur’anor, janë Muhammed, që…

1 2 3 8